Cilt Bakımının Nem Kahramanı!
Cildimizin donukluğunu ve kuruluğunu gideren nemlendiricilerin ‘büyülü’ etkilerini inkar edemeyiz. Peki nemlendiricileri bu kadar harika yapan şey nedir? Çoğu bakım kreminin içinde nemlendirme için hyaluronik asit, aydınlatma etkisi ve koruma için C-Vitamini, zararlı UV ışınlarına karşı ise SPF içerikleri görüyoruz. Ama şu sıralar cilt bakımının spot ışıkları altında ‘gliserin’ olduğunu söylemeliyiz. Birçok üründe yer alan ve cilt bakımının joker kartı olarak tanımlayabileceğimiz gliserin, son aylarda güzellik sahnesinin başrolünde.
Muhtemelen uzun bir süredir farkında olmasanız da güzellik koleksiyonunuz arasında yer alan gliserin içerikli ürünler, şimdilerde daha çok göz önünde. Yediğimiz, giydiğimiz ve yüzümüze sürdüğümüz şeyler konusunda çok daha dikkatli olduğumuz bu dönemde hemen hemen her içeriği daha detaylı inceliyoruz. Sadece pandemi sebebiyle değil aynı zamanda ‘bilinçli’ tüketici etkisi ile başlayan bu hareket ile bakım ürünlerimizin içerisindeki içeriklerin hepsini deşifre ediyoruz. Hyalüronik asit, salisilik asit, C vitamini, meyve özleri derken bu sefer de merceğimizin altında gliserin var.
Gliserin Nedir?
Yağların sabunlaştırılmasından oluşan tatlı ve yoğun bir şurup olan gliserin, genelde sabunlarda ve temizleyicilerde kullanılıyor. Ciltteki sebum oranını dengeleyen ve aynı zamanda cildinizin nem bariyerlerini güçlendiren gliserin aslında eskiden boğaz ağrıları ve öksürükler için bir ilaç olarak kullanılıyordu! Daha sonra cilt bakımına transfer olan bu içerik, tamamen bitkisel kaynaklardan elde ediliyor. Yapısı sebebiyle suyu çeken gliserin, ciltte taze ve dolgun bir etki yaratıyor.
Gliserinin Cilde Faydaları Nedir?
İnanılmaz bir nemlendirici içerik olan gliserin, cildinizin daha ışıltılı ve genç görünmesini sağlıyor. Su absorbe etmesinin yanı sıra cildinizin nem bariyerlerine destek olan gliserin, ciltte oluşan yaraların ve iltihabın iyileşmesine de yardım ediyor. Kızarık ve çabuk tahriş olan bir cilt yapısına sahipseniz, rutininize gliserini ekleyebilirsiniz. Hassas ciltlerde kızarıklığa sebep olan retinol serumlarında ve kremlerinde gliserin içeriğinin yer alma sebebi de bu etkiyi önlemek adına!
Gliserin Hangi Cilt Tiplerine Uygun?
Gliserin tüm cilt tiplerinde faydalı bir etki gösteriyor. Daha çok kuru ve hassas ciltlerde ‘tedavi’ etkisi gösteren gliserini, rutin olarak nemlendiricilerde kullanarak daha yumuşak ve nemli bir cilt dokusuna sahip olabilirsiniz. Aynı zamanda yağlı ciltler için yararlı olan gliserin, cildinizi nemlendirirken yaplı görünümü azaltıyor. Genelde yağsız nemlendiricilerde görülen gliserin içeriği, gözenekleri tıkamıyor ve akne oluşumuna sebep olmuyor.
Gliserin İçerikli Ürünler Nasıl Kullanılmalı?
Gece kullanılması tavsiye edilen asit içerikli cilt bakım ürünleri ve sabah kullanılması tavsiye edilen C-Vitaminli ürünlerin aksine, gliserini dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Nemlendirici unsuru sebebiyle gliserini nemlendirici kremlerde, serumlarda ve yağsız bakım ürünlerinde deneyebilirsiniz. Cilde zarar veren soğuk kış günlerinde ve kuru yaz günlerinde kullanabileceğiniz gliserin içerikli ürünler, cildinizin nem oranlarını tutma özelliği ile daha ışıltılı ve dolgun bir görünüm kazanmanızı sağlıyor.